07 September 2009

Когато си взимате заек...

Малцина подозират в какво приключение се забъркват, когато си взимат заек. Както един приятел ми каза, след като му поисках съвет (Да задържа ли подареното ми зайче или да се опитам да го 'преподаря' някъде?) - "ЖИВОТЪТ ТИ НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕ СЪЩИЯТ!".

Никога не съм подозирала, че може да е толкова прав, след като реших да оставя зайчето.

Преимущества
  • Сърцето ти се разтапя винаги, когато видиш снимка на сладко зайче (това не знам дали е точно предимство или недостатък ) :))))
  • Научаваш се да свързваш всякакъв вид кабели - за щастие само LAN кабела засега е пощаден, само леко е гризван наколко пъти. (Преди малко свързах настолната си лампа за около 15-ти път, без да преувеличавам - за това се хванах да напиша този пост)
  • Имаш си сладко другарче вкъщи, което обаче е любеобвилно към теб, само когато е в настроение (по това зайците си приличат с котките)
  • Попадаш на много интересни неща, които се продават из зоомагазините
  • Започваш да знаеш любопитни научнопопулярни факти за зайците
  • Научаваш се да различаваш 'Ливадно сено' (по-меко и подходящо за малки зайчета) и 'Овчарско сено'
  • Всичките ти приятели се размазват да го галят, когато ти идват на гости и са му абсолютни фенове

Недостатъци
  • Променяш си тотално отношението към обувки, оставени просто на пода. За да прецени заека как точно да се отнесе към тях, той трябва първо да ги опита, което значи, че само за секунди имат няколко дупки, които ги правят абсолютно неизползваеми
  • Налага ти се да купуваш 'Камък' за зъбите на зайчето и заешки бонбони (около 20 броя струват около 3.50 лв.)
  • Настръхваш всеки път, когато видиш свободно лежащ кабел на земята, дори когато не си си вкъщи
  • Започваш да сушиш филии на прозореца
  • Страх те е да поканиш някой на гости с преспиване, защото посред нощ заека решава, че трябва да яде шумно вратите, скача със засилка в леглото и не спира да стърже пластмасовата си къщурка, когато най-накрая решаваш да го затвориш в нея
  • Повече те е страх да не останеш вкъщи без стърготини, отколкото без хляб например


Като извод мога да кажа че много го обичам Джаспарини и почти не си спомям как е било, преди той да е около мен :))))

6 comments:

trakatumka said...

Ах, че е сладък! "'Всичките ти приятели се размазват да го галят, когато ти идват на гости и са му абсолютни фенове."-а в това вече не се съмнявам:))))

piece-of-plastic said...

Да, много е чаровен, но само когато не се е скрил на най-недостъпното за теб място в квартирата, а ти трябва спешно да излизаш :)))))))

Essme said...

Ехеееееееее, просто телепатия! Знаеш ли от колко време се опитвам да си седна на гъза и да напиша точно по същия начин за кучето. Скоро ще го направя!!! :)) Ехеее, колко ми стана забавно, като го прочетох! :) Джаспър е култово име хихихи, точно като за ДжасЗаек!

piece-of-plastic said...

Пиши Габииии :))) А Сашо какво друго може да измисли, освен някое Изключително подходящо име :) Нали знаеш, че зайчето ми е подарък от него :)

А Масай е страшен сладур, нямам търпение да разказваш :)))

Christo Stankulov said...

Когато гледах това

http://www.youtube.com/watch?v=bmP4DYoNT6Q

си казах, че няма да вкуся октопод, но в една типична баска кръчма в Сан Себастиан, не можеш устои.:) Така и със зайците, мили са но са вкусни:)

Christo Stankulov said...

забравих си една запетайка