- 2 големи стръка праз лук + дръжките
на 1 връзка магданоз
- около 15 средни пресни печурки
- 1/2 чаена чаша ориз
- 1-2 средно големи моркова
- чубрица
- риган
- червен пипер
- черен пипер
- сол на вкус
- олио
Начин на приготвяне:
- Нарязваме праз лука на ситно.
- Почистваме и нарязваме гъбите на
кубчета.
- Рендосваме морковите на едро ренде.
- В голям тиган задушаваме лука,
магданозените дръжки и гъбите, докато
омекнат.
- Накрая прибавяме и ориза и продължаваме
да пържим, докато оризът стане прозрачен.
- Махаме тигана от котлона, добавяме
моркова и подправките.
- Напълваме зелевите листа със сместа
и ги завиваме във формата на сарми,
които подреждаме в тава, като надупчваме
всяка сърма на 1-2 места с вилица.
- Заливаме ги с вода (да ги покрие
малко повече от 2/3), а накрая и с малко
олио.
- Покриваме ги с листа от зелето.
- Печем ястието около 50-60 минути на 200 градуса.
No comments:
Post a Comment