30 March 2010

Home Sweet Home

My sweet room, my friends drinking beer on the city square, my sweet parents worried about everything, my sweet view, the sweets in the kitchen and the midnight snack, the meal of my mother, all the things in my cupboard, my library, my summer clothes... Still Got A Lot Of Love...

28 March 2010

До Pöstlingberg


Магденка боса, пази расновесие, в очакване на трамвая. Не живеем ли в свят с приказни герои...

*Снимката е от вчера и познайте дали босото ходене не беше заразно :)))

23 March 2010

Австралийско


Една лястовица пролет не прави, но Тим се появи на училище по джапанки, значи лятото не е далеч.

21 March 2010

Grießnockerlsuppe


Една от най-вкусните "типични" австрийски супи. Имам си Grießnockerlsuppe-сенсей. В събота ще ме научи как да си направя сама.

Puchenau



Изкочих да хвана последните слънчеви лъчи на деня. Вчера и днес беше облачно, но следобяда слънцето надделя. Залезът е в посоката, от която идва реката. Стигнах до градчето Puchenau, с моя Puch. Taм се разходих около малка църквичка, поседях на брега и се върнах към къщи.

Vorglühen


Австрийците имат тази дума за "подгряване" преди парти. Vorglühen (форглюен) е няколкото леки питиета за старт на вечерта. Обикновено в домашна обстановка. Днес имахме гости по този случай. Напоследък сме като остров за неспокойни сърца. Оставам си вкъщи. Мъничко спокойствие.

20 March 2010

Нощ


Пролетта е вече тук. Среднощно се натъкнахме на тези минзухари след каубойското парти с българите, с които се запознах наскоро, и последвалия бурен концерт в главната сграда на университета. Успяхме да влезем "български" стил с помощта на чешката ми съквартирантка. И както излязох само за "две бири" време, така в леглото бях когато вече се развиделяваше. Сега - разходка с колела. Навън съм по потник! Радост!

19 March 2010

Котегаеши с тежко падане

На тренировката беше пълно с начинаещи. Даже трябваше да показвам и мисля, че се справих добре. Бях второто уке на сенсей, истинска радост и чест за мен. Отново ми се караха, че съм схваната. Трябва да измисля нещо... После в съблекалнята, по принцип сме сами с Лилия, а сега въпреки че едва се разминавахме, момичетата мълчаха. Сякаш бяха респектирани от мен. За пръв път ми се случва... После в трамвая една от тях ми се усмихна и ми махна, но не събра смелост да дойде при мен. Wow.
Сенсей направи конкурс за лого на дожото и с Хенинг сме главни консултанти. Покани ни да заминем с него за Япония, той ще бъде там за два месеца, за да тренира. Ще ни липсва тук, предполагам че някой от напредналите ще води тренировките през това време.

18 March 2010

Кутията


Давид има кутийката на Амели. С него е още от началното училище. Зае ми острилката си за черния молив, с който скицирам идеи.

16 March 2010

Тhe design


Най-красивата опаковка на света!

12 March 2010

Pandaninja


Филийки с халва или с шипков мармалад, крем супа от броколи, салата с моркови, царевица и лимон, чешки бял шоколад, карамел с бадеми, грис, макарони на фурна, шоколад със speculaatjes, крем карамел - това е само част от диетата на последните дни . Пандата казва, че любовта ми минавала през стомаха, хм.

08 March 2010

Ту партс


Успях да си спомня последния футболен мач, на който съм ходила. Беше преди няколко години, Искрец срещу Церово - сериозно дерби. Тогава, както подобава, ядохме семки на трибуните с Кирето, смяхме се на лафовете на кибиците и след това пихме кафета в центъра.

Днес се озовах на среща на женски футбол с мацки тичащи с къси панталонки в снега в индустриалната зона на Линц. Общо бяхме 3-ма зрители. Отборът на нашата позната губеше с 5 гола още преди полувремето и ние поизмръзнали се запътихме към Лентос.

Сега покрай пандата програмата е културно-кулинарно-спортна. Тичаме всеки ден в квартала (аз днес изпуснах), караме колелета, хапваме вкусни, домашно приготвени гозби и хвърчим из музеите и галериите.

Фърст парт - вери гуд!

03 March 2010

Панда в Линц


Пандата дойде на гости и веднага играхме Микадо и Черен петър със съседката, показваха се снимки, разглеждаха се албуми и се разказваха истории. Очакват се няколко забавни дни.
А това е снимка от преди три години, почти по това време.

01 March 2010

Събота вечер


Магда (новата ни съквартирантка) дойде. Получих подарък - спондж паста. Миниатюрни чашки с приготвен на горния етаж домашен шнапс и абсент от Чехия. Приказки до 7 сутринта със съседите. Засега само един успех в зарибяването с лимони със захар. Снимка - 5.20 ч.