31 January 2010

Неделен подарък


Винаги съм искала да имам параван. След неделното почистване това попадна в стаята ми, останало забравено до шкафа в коридора от предишен съквартирант. Ммммм

29 January 2010

Теди

Разказът на Селинджър е едно от най-приятните и добри обяснения на идеята за света според Ведите. Спомням си тъмносинята книга ("9 разказа и семейство Глас") на леля ми, която намерих на старата етажерка в Дупница. Вътре пишеше нейното име. После някъде изчезна.
Сега имам издание с твърди корици, подарък от Доника, с допълнителна подвързия, направена от нея - листа от академична справка на предметите ми в НБУ. Отстрани е гризнато от Джаспарини, то ми е за късмет.

А иначе

'Животът е харизан кон според мен'

и това.

R.I.P. Salinger...

Та даааааааа

Басейнът!

Знаеше се, че има градски басейн и Герда (на снимката) ми беше разказвала, но чак наскоро отидохме да проверим нещата. Държи го същата фирма, която поддържа и градския транспорт и ако имаш карта, билета за 2 часа плуване е 1,75 евро. А ако си тръгнеш по-рано от това време ти връщат част от сумата. Без думи... (Таралежче, идвай!) В София не можеш да намериш толкова евтино място за плуване. Вече трета седмица ходя по веднъж. На втория път направих 1,5 км с една почивка. Вътре е много топло (и водата дори) и винаги ми се струва, че като изляза ще съм на плажа някакси. Но уви. А снегът не спира да вали. Само вчера изгря слънце за малко.

28 January 2010

While


Още нямам ключ за стаята, в която работим. Докато дойдат другите съм в кухнята.

27 January 2010

Панорама в сряда на обяд


Днес е един от последните изпити, MaxMSP. Ще отида малко неподготвена, нямаше как да наваксам с целия материал. Това е тераската ни вкъщи. А за още панорамки тук.

25 January 2010

Тихо се сипе...


Откакто се върнах преди две седмици снегът почти не се е стопявал. Тъкмо поомекне времето и на следващата нощ всичко е покрито отново. Днес от следобяда постоянно вали лек снежец. Навън е тихо и много студено. Загърнала съм се с бялото одеало и продължавам да правя презентациите за останалите няколко предмета. (И мъничко видео качих.)


А тази снимка е от миналата неделя, тогава беше истинска приказка!

Феликс Гонзалес-Торес / Felix González-Torres

От няколко седмици се опитвам да си спомня името му... Ето че сам ме намери в pdf-а oт лекциите по Медиа Теория. (Утре имам устен изпит, стискайте палци).


"Untitled (Portrait of Ross)" in the Chicago Institute of Art. It weighs 175 lbs., the healthy weight of Ross, the boyfriend of artist Felix Gonzalez-Torres. Ross died of AIDS in 1992, emaciated. (Gonzalez-Torres died in 1996 of AIDS as well.) Visitors can take a piece and the exhibit is regularly replenished.


Untitled [Passport] 1991

21 January 2010

Party


След малко сме там - парти по случай рождения ден на един от водещите ни професори, нанасянето в новата сграда и за добре дошла на новата координаторка на специалостта.

19 January 2010

Имената


Всяко име има вкус - на шоколад, топящ се в устата ти, на кора от лимон или миризливка, попаднала случайно между малините.

Всяко име се топи в устата по различен начин. Пълни устата ти с пяна или със звука на онези пукащите дъвки.

Вкусът на някое име идва ненадейно, завърта се, мушва се под езика и те оставя с остатъчния си мирис и с въпросителната, кой те повика точно теб сега...

18 January 2010

John Cage "4'33"

Палачинки в събота


Ана донесе в университета продукти за палачинки и след като забъркахме тестото, се оказа че котлона не работи. Разходихме се из етажите на новата сграда и намерихме сладката кухня на специалността 'Експериментален дизайн'.

You

You have brains in your head.
You have feet in your shoes.
You can steer yourself
any direction you choose.

You're on your own.
And you know what you know.
And YOU are the guy
who'll decide where to go.

~ Dr. Seuss ~

Натъкнах се случайно, не мога да не го споделя!

13 January 2010

Kollegiumgasse


Новото място на Kollegiumgasse e прекрасно! Огромен и дълъг коридор и много стаи. Кухнята е направо професионалнa, само дето има проблем... имаме три кафе машини и сутрин е трудно да се прави избор. Още снимки скоро.

11 January 2010

Моите гледки през 2009 -1


На Витоша в работен ден - 10.01 / 12:26


Перник - Фестивал Сурва - 25.01 / 11:46


Египет, един от първите шлюзове в посока Асуанския язовир - 24.02 / 18:06


'ТПК Хемус' AKA спортен полуден в Пловдив 26.04 / 17:40


Хижа Рилски езера и полетата с минзухари - 06.05 / 12:58


Гледка от терасата на Странджа 105 - 02.06 / 20:15


Рожден ден на Сашко над Своге 13.06 / 20:13


Сияна, едно от трите бебета на близки мои приятелки, които се родиха тази година - 13.06 / 09:59


Чакаме да отмине дъжда на фирмено парти в Ихтиман - 27.06 12:48


Свидя, градината на наш'те - помагам да плевим лехите с лук - 28.06 - 12:41


Виена, Шонбрун - 30.06 / 19:44

09 January 2010

Talks

Има няколко лекции, които винаги си стува да се изгледат, когато облаците започват да се сгъстяват, както и по всяко друго време:
И няколко други, които са ми много любими:
И накрая с най-голямо удоволствие споделям документа с линкове, които събрахме с Ана по темата TALK за един от предметите ни (всеки линк си струва вниманието).

02 January 2010

Just do it


Ето тези неща си пожелавам аз, дано да успея да ги осъществя!
(Вдъхновено от тук)