Издълбаваш тиквичките като лодки, това което си изкарала от тях пръжваш с малко подправки - резене, куркума, кориандър, малко кимион, малко лют червен пипер (първо запържваш подправките - след това слагаш тиквичките), добавяш изварата, така бъркаш докато цялото нещо се превъене в хомогенна, мека смес. С нея пълниш лодките.
Ако е по-суха изварата - слагаш малко масълце отгоре. Нареждаш ги в тавичка, да има малко (2-3мм) водица на дъното. В предварително загрята фурна на около 200 гр. слагаш тавата и печеш докато започнат да стават прозрачни тиквичките. Следиш да не остават съвсем без вода. Накрая малко настърган кашкавал отгоре малко да се разтопи, а като ги извадиш поръсваш или с пресен копър или пресен кориандър.
No comments:
Post a Comment