02 September 2012

Реселт Турош от мама Ева

Тестото:

250 гр масло (омекнало, не разтопено)
1 бакпулвер
400 гр. Брашно
150 - 200 гр. Захар
3 суп. Лъж какао
2 жълтъка

Омесва се и се дели на две топки. Поставя се във фризер за около 15 мин за да се втвърди.

Пълнежа:

150 гр. Захар
2 пак. ванилия
3 жълтъка
1 равна суп. Лъж. Грис
се смесват

700 гр. Извара + 5-те останали белтъка се разбъркват + предишната смес

Взима се едната топка и се настъргва на голямо ренде, по повърхността на тавичка, равномерно. Слага се плънката. Отгоре се настъргва и втората топка тесто.


P.S.
Мама Ева и бай Киро са стари приятели на родителите ми. Живеят на приказно място в Бов и приемат гости. Тя е унгарка, готви невероятно вкусно, и българска, и унгарска кунхя.

No comments: