Тестото:
250
гр масло (омекнало, не разтопено)
1
бакпулвер
400
гр. Брашно
150
- 200 гр. Захар
3
суп. Лъж какао
2
жълтъка
Омесва
се и се дели на две топки. Поставя се във
фризер за около 15 мин за да се втвърди.
Пълнежа:
150
гр. Захар
2
пак. ванилия
3
жълтъка
1
равна суп. Лъж. Грис
се
смесват
700
гр. Извара + 5-те останали белтъка се
разбъркват + предишната
смес
Взима
се едната топка и се настъргва на голямо
ренде, по повърхността на тавичка,
равномерно. Слага се плънката. Отгоре
се настъргва и втората топка тесто.
P.S.
Мама
Ева и бай Киро са стари приятели на
родителите ми. Живеят на приказно място
в Бов и приемат гости. Тя е унгарка, готви
невероятно вкусно, и българска, и унгарска
кунхя.
No comments:
Post a Comment