28 July 2010

Фестивалът Pflasterspektakel


За три дни градът излезе по улиците. Блокираха центъра за коли и трамваи и всички се разхождаха пеша. На всеки ъгъл се беше разположила някоя група артисти, малък оркестър или фокусник. Наоколо винаги имаше много хора и трябваше доста търпение и нахалство за да имаш добър изглед. Първата вечер излязохме за да погледаме, а към края хапвахме сладолед от най-добрата сладоледаджийница в Линц, сами си правят вафлените чашки...ммм. Втората и третата вечер заваля дъжд и представленията се преместиха в закрите пространства из града. Беше приятно, въодушевени хора с чадъри пъплят насам-натам. Марлене ни заведе на огранизирана "Фото разходка" и четири човека се спуснахме за да правим снимки. Вечерта завърши с обиколка на традиционните за събота вечер барове и прибиране по светло. Мъничко снимки.

3 comments:

bay Ilia said...

благодаря ти - снимките веднагически ме "хванаха". не съм ходил в Линц, въпреки че трябва просто да се юрна срещу дунавското течение и съм там :) но ако и догодина го има това нещо - сто процента ще съм част от него. може би не само аз, а и цялата банда, с която организираме русенския карнавал вече 9 години. разбира се, нямаме си висящи от прозорците хора, но не ни пречи да си мечтаем да имаме в някоя от следващите години. обичам уличния театър във всичките му форми, даже в едни по луди години сме го правили и на австрийска земя - Филах и Винернойщат... ех, завиждамти в бяло :)))
благодаря още веднъж!

bay Ilia said...

тук има някоя и друга снимка от тазгодишното издание :)
http://www.facebook.com/event.php?eid=137904516242997#!/pages/Rusenski-Karnaval/113761485332766?ref=ts

и

http://www.rusenskikarnaval.com/karnaval2010/115/

piece-of-plastic said...

Ех, че хубаво! Поздравявам ви за ентусиазма и прекрасната инициатива! Все така! Много ще се радвам да се засечем с цялата банда тук в Линц! :))))