23 October 2009

Party Time

Първо думата ми е за Флориан (колега от курса), който е човекът знаещ за всички събития в Линц. Редовно изпада сутрин и помежду другото споменава къде е бил снощи или как добре си е изкарал на еди-коя си изложба. След като Ана няколко пъти му се скара, в момента е натоварен с отговорността да пост-ва събитията в групата ни във Фейсбук или да праща смс-и, когато е необходимо.

А тази седмица културната програма включваше:

  1. Intermediales Computermusik KONZERT - в зала DeepSpace на Ars Electronica Centre
  2. KUNST CAMPUS LENTOS - или студентско парти в музея Лентос

И на двете се забавлявахме, на първото по-скоро гледахме с погледи "WTF?", защото представляше експериментални звукови, визуални и танцови пърформаси.

Самата зала е огромна и по принцип в нея прожектират неща, които се гледат с 3д очила. Настанихме се на предна линия на розовите възглавници на пода. Мммм...


На всички най-много ни хареса работата на един грък, който беше миксирал звук със снимки от демонстрациите в Гърция това лято (Absolute Athens - Orestis Karamanlis).

Другото интересно беше танцовият пърформанс - една мацка танцуваше около роял и с движенията си генерираше странни звуци.


Имаше и network performace - онлайн среща на няколко човека, които пускаха семпъли от местата, на които са в момента и това създаваше особен звуков пейзаж.


Последната работа беше на нашия учител - Andreas Weixler. Този път визуални картини, които се променяха под звуците на саксофон и роял.


Накрая всичко приключи в Strum - едно от най-култовите заведения, близо е до Ars Electronica и всички от "арт" средите се отбиват там. Попаднахме на пънк сбирка, продаваха тениски, винили и наоколо се размотаваха татуирани типове с кучета...

Типично за това време на годината австрийско питие е щурм - нещо като младо вино, има го бяло или червено. Аз пробвах червеното.

P.S.
Японските ни колеги ще правят презентация другата сряда на университета от който идват (IAMAS) и на работите си.... Както каза един колега "дано използват езика на тялото"...

Тук успях да ги хвана двамата на снимка

No comments: